Friday, February 3, 2012

MADIMAK OTU YEMEGI

(Türkçe tarif asagida. For the English recipe of knotgrass click here)

madimak otu yemegi
Bu yemegi Ingilizce blogumda 2011 Mayis ayinda yayinlamistim. O zaman madimak mevsimiydi; su an degil. Ancak yine de Türkçe arsivime de geçsin diyerekten yayinlamak bugune denk geldi. 
Ingilizce blogumda da bahsettigim gibi tarifini internetten buldugum ve hiç bir tarifte de saplarinin temizlenmesi gerektiginden bahsetmedigi için yemegi yerken o ipince saplar biraz rahatsizlik verdi. 


Megerse madimak otunun saplarinin ayiklanmasi gerekiyormus. Asagidaki tarifi uygularken saplari temizleyip yemegi sadece madimak yapraklari ile yapmayi unutmayin! Yine benzer bir madimak tarifi için burayi tiklayin.


Madımak nasıl ayıklanır?
Madımağın yaprakları pişirilir; bu yüzden yapraklarını çıkış yönünün ters istikametine doğru çekerek saplarından ayırabilirsiniz (görüntülü açiklama için burayi tiklayin)

Malzemeler (6 kisilik)
Yarim kilo kadar madimak otu, yikanmis, saplari ayiklayin ve atin; yapraklari ince kiyilmis (fotograflar sapla birlikte çunku saplarin pismez olduklarini henuz bilmiyordum :-)

madimak otu












İki orta boy sogan, küp küp dogranmis
2 kasik yesil mercimek, haslanmis
1 havuç, ince dilimlenmis
1 yesil biber, ince kiyilmis
3 kasik bulgur
5 dilim pastirma, ince kiyilmis  

pastirma











2 bardak ilik su
3 kasik zeytinyagi
1 kasik domates salçası
Yarim kasiktan az biber salçası

Yapilisi

  1. Soganlari zeytinyaginda bes dakika boyunca çevirin. Havoc ve biberi ekleyerek bir kaç dakika daha çevirmeye devam edin.
  2. Domates ve biber salçalarini ekleyerek çevirmeye devam edin. Daha sonra pastirmayi ekleyin ve sotelemeye devam edin.
  3. Madimagi, bulguru ve yesil mercimegi ekleyin ve karistirin. Ilik suyu ekleyip kapagini kapatarak yarim saat kadar kisik ateste pisirin. 

2. adim

3. adim

madimak otu yemegi

madimak yemegi

No comments: