Friday, February 3, 2012

LABADA

(Türkçe tarif asagida. For the English recipe of patience dock please click here)

labada yemegi
Labadanin genelde dolmasi makbul biliyorum amma velakin tembellik anima geldigi bir anda bu sekilde pisirdim. Lezzetine diyecek yok!











labada


Malzemeler:

Yarim kilo labada, yikanip kiyilmis

labadayi yikadiktan sonra kiyiyoruz












1 büyük sogan, kiyilmis
3 kasik zeytinyagi
Bir tatli kasigi domates salçasi
Yarim bardak haslanmis nohut
3 kasik bulgur
2 su bardagi sicak su
Yarim bu bardagi et suyu
Arzuya gore kirmizi pul biber, kuru nane, sumac
Yarim limonun suyu

Yapilisi:
  1. Sogani zeytinyaginda soteleyin. Salçayi ekleyerek sotelemeye devam edin.
  2. Haslanmis nohutu ekleyin.
  3. Labadayi, bulguru, et suyunu, limon suyunu ve suyu ekleyin. Add the patience dock. Add the bulgur and the water and the lemon juice.
  4. Labada pistikten sonra baharatini ve tuzunu ekleyip tatlandirin. 

2. adim

3. adim

labada yemegi

No comments: