Thursday, January 5, 2012

DOMATES VE KREMA SOSLU MAKARNA

(Türkçe tarif asagida. For the English version click here)

domates ve krema soslu makarna
Tahmin ediyorum ki böyle bir tarif hiç kimse için süpriz degil ancak basit ve lezzetli (ve bir de o kadar kalorili tabii ki; uyarmadi demeyin :-) )

Bu arada bu tarifi 2011 yilinin mayis ayinda blogumun Ingilizce versiyonunda paylasmisim; ancak o zamandan bu yana kremali herhangi birsey pisirmedigimi de belirtmek isterim. Kremanin yemege kattigi lezzet ve zenginlik tartisilmaz ancak çok kalorili oldugu için mutfagimda pek yer vermiyorum.

Azicik zenginlestirilmis ancak basit bir makarna tarifi denemek isteyenler için birebir bir tarif!

Malzemeler (2 – 4 kisilik)

250 gram Bavette tip makarna (Barilla’nin makarna  yelpazesinde bulunuyor)
Bavette makarna












200 gram krema (ufak kutular 200 gram geliyor sanirim)
2 orta boy domatesin püresi
1 küçük sogan, küp küp dogranmis
2 dis sarimsak, ezilmis
3 kasik zeytinyagi
1 tatli kasigi tatli toz biber

malzemeler
püre haline getirilmis domates
Tercihinize gore reyhan ile tatlandirabilirsiniz

Yapilisi:

  1. Makarnayi paketin üzerindeki talimatlara göre haslayin.
  2. Sogan ve sarimsagi zeytinyaginda maksimum iki dakika boyunca soteleyin.
  3. Domates püresini ekleyip orta ateste 10 dakika pisirin.
  4. Ocagin altini kapatip kremayi ekleyip karistirin. Daha sonra baharatini ve tuzunu ekleyin ve karistirin.
  5. Makarnaya boca edin.
1. adim - makarna haslamak ciddi bir istir!

3. adim - sogan ve sarimsaga domates püresi ekleyin

4. adim - domates sosuna kremayi ekleyin

domates ve krema soslu makarna

makarna yemek ciddi bir istir!

No comments: